Menu

A CODE WEEK LEGAKTÍVABB MAGYAR ISKOLÁJA A PSZC KOMLÓI SZAKGIMNÁZIUMA!

A PSZC Komlói Szakgimnáziuma Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma Alkotmány u. 2 . telephelye elnyerte a CODE WEEK LEGAKTÍVABB MAGYAR ISKOLÁJA DÍJAT, amely az elismerő cím mellett, 150.000 Ft oktatási eszköznyereménnyel, egy legorobot jutalomdíjjal is járt. A Programozás Hete rendezvénysorozat keretében kódolásé volt a főszerep iskolánkban október 7. és 22. között. A CODE WEEK rendezvénysorozat keretében, programozás tanórákat, és olyan délutáni programokat szerveztünk, amivel a tanulókhoz, szülőkhöz is eljutott az EU Code Week üzenete: programozni hasznos és szórakoztató, programozni bárki megtanulhat és a programozás oktatásával a legjobb karrierlehetőségek nyílnak meg a diákok előtt. Célunk az volt, hogy minél többen megismerhessék a programozás alapjait, bepillantást nyerjenek a programozók mindennapjaiba, munkájukba.

 

Előkészítő lépésként október 12-én csütörtökön a 10.A osztályos diákok megformálták az IVSZ felkérésére a CodeHunter felirat O és E betűit. Szombaton megszerveztük Komló első Kódvadász játékát a belvárosban. A Szilvási Általános Iskolából felsős osztályokat hívtunk meg rendhagyó informatika órákra, ahol LEGO EV3 robotok programozásával ismerkedhettek meg. A nem informatika szakos diákjainkat is bevezettük a programozás érdekes világába, informatika és matematika órákon, a gyakorlatban bemutattunk egyszerű programozási felületeket, ahol a programozás alapjait játékosan el lehet sajátítani. (LightBot, MineCraft.)

Mind a 4 informatika ágazati osztályunk osztálykirándulás keretében megnézte Szegeden az informatika történeti interaktív kiállítást. Nyelvórákon angol illetve német nyelven robotot irányítottunk. Flashmobbal zártuk a rendezvényt, amelyen 100 diák a szegedi katicát emelte a magasba.

Magyarország idén 497 eseménnyel a 6. helyen végzett, ehhez Komlón a mi intézményünk 27 eseménnyel járult hozzá. A sok színes iskolai és külső code week program lelkes megszervezéséért köszönet illeti Takácsné Ludvig Ottília és Appl Szilvia informatika szakos tanárnőket. A befektetett sok munka és lelkesedés eredménye az, hogy a PSZC Komlói Szakgimnáziuma (Alkotmány u. 2) elnyerte a Programozás Hetének legaktívabb iskolája díjat.

 

Free Joomla Lightbox Gallery