aj„Az életet már megjártam…” A Zipernowsky Diákjaiért Alapítvány kuratóriuma az Arany János (1817-1882) Emlékév tiszteletére pályázatot hirdetett az iskola diákjai számára. A beérkezett pályaműveket háromtagú zsűri bírálta el:

Oszoli Borbála, a Ciszterci Nevelési Központ Kollégiumának magyar szakos tanára,
Nyírő Gizella, a PTE Deák Ferenc Gimnáziuma és Általános Iskola könyvtárosa
Fehér Ibolya, a Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola nyugalmazott tanára

 

A zsűri tagjai kiemelték a pályaműveket beadó diákok kreativitását, humorosságában is tartalmas látásmódját, és azt a tehetséget, amellyel Arany kora és a jelen között képeztek szilárd alapokon nyugvó hidat.

A kategóriák díjazottjai:

„Metszet” kategória:

I. díjban részesült Horváth Ákos 11. C osztályos tanuló Ágnes asszony illusztrációja. II. díjat kapott Molnár Gergő és Rétvári Gergő 11. D osztályos tanulók „Lefelé a lejtőn” c. átköltése, míg a III. díjat Gyöngyös Nikolett 10. E osztályos tanuló tablója kapta.

„E-Arany” kategória:

Megosztott I. díjban részesült Pálfi Valentin 11. A osztályos tanuló InstaJani című bemutatója, ill,. a 11. A osztály csapata által készített projektmunka. Ebben a kategóriában a zsűri nem osztott ki több díjat.

„200 év akkor és most” feladatmegoldó páros verseny:

I. helyezett lett Horváth Máté 11. A és Gyöngyös Nikolett 10. E. II. helyezést ért el Pongrácz István és Simon Balázs 11. C, míg a harmadik helyen Nagy Krisztián és Korán Bendegúz 11. C végzett.

A legtöbb feladatmegoldót a 11. A osztály delegálta, akik tevékenységükért pizzát kaptak ajándékba.

A zsűri külön díjazta a két, legtöbb diákot mozgósító tanár, Bödör Szilvia és Kissné Harmat Rita munkáját. A ZDA kuratóriuma Storcz Tamásné könyvtárosnak mondott köszönetet a szervezésben nyújtott segítségért.

Minden diáknak köszönjük a színvonalas részvételt.

Free Joomla Lightbox Gallery