Menu

pecs zsolnay

Befejeződött az Országos SZC Futsal labdarúgó torna Nyírbátorban, ahol fiaink 156 csapatból 4. helyezést érték el! Szerintem hatalmas nagy dolog történt  :) !! Mindenki 200 %-os teljesítményt nyújtott! Nagy élmény volt tanulóinknak.

Továbbá két különdíjat is kaptunk! Pálfi Árpád gólkirály lett 14 góllal, illetve csapatunk a Fair Play díjat is megkapta. A döntő megszervezése kifogástalan volt, ahogy a játékunk is.

Kikre legyünk büszkék: Golubics Rajmund, Laskovics Tibor, Orsós Richárd, Kovács Milán Gábor, Szentgyőrgyvölgyi Valér, Balogh Milán Dániel, Bárhoff Dominik, Guld Barnabás, Pálfi Árpád, Lakatos Róbert.

Felkészítő tanár: Baronek Béla testnevelő.

Gratulálunk a kiemelkedő teljesítményhez!!!

Free Joomla Lightbox Gallery

Pályaorientációs nap a Zsolnay Szakgimnáziumban

Tudásvágy – önbizalom – kitartás –ez vezet a sikerhez, hangzik a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának jelmondata. A tavaly óta új néven működő iskola ezt komolyan is veszi és diákjait a választott szakma szeretetére, az iránta való elhivatottságra neveli, ösztönzi őket a tudás, az ismeretek folyamatos megújítására. Ennek szellemében került sor okt. 5-én nagyszabású pályaorientációs rendezvényükre.

 

eu01

Iskolánk is csatlakozott az Európai Diáksport Nap programjához és tanulóink 120 perces mozgással zárták a hetet szeptember 29-én. Volt aerobik, 2017 m futás, játékos programok és tollaslabda.

 

Szeptember 28-án iskolánk új diákjai a Zsolnay Negyedben ismerkedtek az iskola névadójának életével és munkásságával. Játékos formában járták körbe a tanulók a negyedet és helyezték el virágjaikat a Zsolnay Mauzóleumnál.

Free Joomla Lightbox Gallery
Kommandósok, drogkereső kutyák, járőrök és tűzoltók, bilincsek és roncsautók.

A Re-Akció Bűnmegelőzési program kellékei ezek, melyekkel egy igazán élvezetes és ugyanakkor hasznos napot tölthettünk el együtt az iskolában. A szervezők célja az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét arra, mennyire fontosak a döntéseink. Egy-egy hibás döntés (pl. alkohol vagy egyéb drogok hatása alatt, a társak miatt) megváltoztathatja életünket: börtön, életre szóló önhibáztatás, de akár halál is lehet a vége. Az éberség, felkészültség segíthetnek bennünket, hogy ne váljunk áldozattá.

Hasznos előadások, játékok, teljesen életszerű szituációk tanítottak bennünket.

 

Free Joomla Lightbox Gallery