Menu

pecs zsolnay

Pályaorientációs nap a Zsolnay Szakgimnáziumban

Tudásvágy – önbizalom – kitartás –ez vezet a sikerhez, hangzik a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának jelmondata. A tavaly óta új néven működő iskola ezt komolyan is veszi és diákjait a választott szakma szeretetére, az iránta való elhivatottságra neveli, ösztönzi őket a tudás, az ismeretek folyamatos megújítására. Ennek szellemében került sor okt. 5-én nagyszabású pályaorientációs rendezvényükre.

 

eu01

Iskolánk is csatlakozott az Európai Diáksport Nap programjához és tanulóink 120 perces mozgással zárták a hetet szeptember 29-én. Volt aerobik, 2017 m futás, játékos programok és tollaslabda.

 

Szeptember 28-án iskolánk új diákjai a Zsolnay Negyedben ismerkedtek az iskola névadójának életével és munkásságával. Játékos formában járták körbe a tanulók a negyedet és helyezték el virágjaikat a Zsolnay Mauzóleumnál.

Free Joomla Lightbox Gallery
Kommandósok, drogkereső kutyák, járőrök és tűzoltók, bilincsek és roncsautók.

A Re-Akció Bűnmegelőzési program kellékei ezek, melyekkel egy igazán élvezetes és ugyanakkor hasznos napot tölthettünk el együtt az iskolában. A szervezők célja az volt, hogy felhívják a fiatalok figyelmét arra, mennyire fontosak a döntéseink. Egy-egy hibás döntés (pl. alkohol vagy egyéb drogok hatása alatt, a társak miatt) megváltoztathatja életünket: börtön, életre szóló önhibáztatás, de akár halál is lehet a vége. Az éberség, felkészültség segíthetnek bennünket, hogy ne váljunk áldozattá.

Hasznos előadások, játékok, teljesen életszerű szituációk tanítottak bennünket.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Iskolánk szeptembertől viseli Zsolnay Vilmos nevét. A név felvételével együtt új díjat alapítottunk tehetséges diákjain jutalmazására. Jó tanulmányi eredményért, közösségünk építéséért, az iskola hírnevének öregbítéséért kaphatják a jelöltek 3 kategóriában. Minden osztály állíthat jelöltet és a bíráló bizottság dönt a díj odaítéléséről.

Ebben a tanévben Bukoviczki Nikoletta (sport teljesítményéért), Tóth Nikolett (közösségért végzett munkájáért) és Szentirmai Zalán (kiváló tanulmányi eredmény) vehették át a plakettet és az oklevelet iskolánk ballagási ünnepélyén.

Free Joomla Lightbox Gallery

Fotópályázat

szorolap fotopalyazat 75