Menu

szigetvar zrinyi

„Magyarország az én hazám”- komplex honismereti vetélkedő országos döntőjében vettünk részt két csapattal március 24.-én szombaton délelőtt.

A verseny kérdései Magyarország védett természeti, kulturális és gazdaságtörténeti értékeiről, valamint a jelentős magyar személyiségekről szóltak. Továbbá a magyar állam és a magyar nép történetétnek ismeretéről, néprajzáról, kulturális és művészeti, földrajzi értékeiről, gazdasági adottságairól és idegenforgalmi nevezetességeiről.

A döntőbe 8 csapat jutott be. Ahol a 10. a osztályból Bolygó Bence, Hegedűs Bálint és Szilágyi Ákos a 4. helyett szerezte meg. A 11.a osztályból Kis-Tóth Alex, Nagy Máté és Tóth Péter 7. helyezést ért el.

Felkészítőtanáruk Nagy Erzsébet Anikó.

Free Joomla Lightbox Gallery

tavaszIskolánk immár negyedik alkalommal hívta el városunk főterére az ovisokat és az iskolásokat, hogy együtt köszöntsük a tavaszt.

A rendezvényen nagy feladat várt ránk, mert annak ellenére, hogy március vége van, még mindig a tél mutatja arcát.

Dr. Vass Péter polgármester köszöntő beszéde után a Micimackó,- Napsugár,- Zöldmanó óvodások, Istvánffysok, Tinódisok, Zeneiskolások, Zrínyisek műsorszámaival reméljük, sikerült előhívogatnunk a tavaszt!

A program végén közösen közel ezren énekeltük el a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt.

 

Berki Manuéla iskolánk 3/11/3. osztályos tanulója a Sajátos Nevelési Igényűek Szépíró Versenyének Megyei Döntőjén 5. kategóriában II. helyezést ért el. Gratulálunk!

 

 

Március 10-én az Istvánffy Miklós Általános Iskola pályaorientációs napjába csatlakozott be iskolánk. Nyolcvan 5-7. osztályos kisdiák 4 csoportban, négy különböző helyszínen versenyzett.

Az egyes állomásokon különböző ügyességet, rátermettséget, bátorságot és tájékozottságot igénylő feladatokat kellett megoldaniuk. A másfél óra után az derült ki, hogy mindenki nyert.

Free Joomla Lightbox Gallery

Szalagavató ünnepélyünket hagyományosan a Városi Sportcsarnokban tartottuk meg. Köszöntőt mondott dr. Vass Péter polgármester és Götzné Batta Mónika igazgatónő.
A búcsúzó és búcsúztató versek és beszédek mellett az iskolazenekar két dallal lépett fel. Az ünnepség három osztály báli táncával zárult.

Szalagjukat avatták:

12.A gimnáziumi osztály, osztályfőnök: Gáyerné Mihádák Ida
12. B gimnáziumi osztály, osztályfőnök: Illés Antal
3/11/1. cipőkészítő, gépi forgácsoló osztály, osztályfőnök: Konczné Ambrus Judit
3/11/2. asztalos, kőműves és hidegburkoló, pék osztály, osztályfőnök: Kiss János
3/11/3. eladó, pincér osztály, osztályfőnök: Kálmánné Német Zsuzsanna
Kk 13. szakmunkások szakközépiskolai osztálya, osztályfőnök: Gaál Gabriella

Este 7 órától iskolánk aulájában a bálon találkoztak ismét végzőseink.

01  02 

 

 

Fotópályázat

szorolap fotopalyazat 75