Menu

A Pécsi Szakképzési Centrum 13 szakképző intézményével 8 Baranya megyei településen folytat tradicionális értékekre épülő, valamint a jelen és jövő gazdasági kihívásaihoz illeszkedő szakképzési tevékenységet. Közel 8.500 tanulójával a Dél-Dunántúl legnagyobb szakképzési centruma.

Tagintézményeink elsősorban szakgimnáziumi, szakközépiskolai és szakiskolai oktatás-nevelés során képezik a tanulókat, de a centrum lehetőséget nyújt az oktatás, nappali, esti, levelező formájú felnőttoktatás, felnőttképzés, valamit a HÍD programok keretében történő oktatásban való részvételre is. A jogszabályok adta lehetőségeket kihasználva egy tanuló több szakképesítést is megszerezhet ugyanazon tagintézmény falai között; e lehetőséghez hozzájárulnak a tagintézmények is széles képzési kínálataikkal és egymásra épülő szakképzéseikkel.

Vonzáskörzetünk meghaladja Pécs, és Baranya megye határait. Képzési profilunk növekedésével a régió más megyéiből, Tolna és Somogy megyéből, de egyes szakmák esetében az ország más megyéiből, sőt, a határon túlról is érkeznek diákok. A bejáró tanulók számára több helyszínen biztosítunk kollégiumi ellátást.

A „Szakképzés a gazdaság szolgálatában” című kormányhatározat értelmében szakképzési rendszerünk a 2016/17. tanévtől gyökeresen átalakult. A cél a munkaerőpiaci igényekre gyorsan, és rugalmasan reagáló, minőségi szaktudást, és számos karrier-utat biztosító szakképzési rendszer kialakítása.

A következőkben szeretnénk felhívni a figyelmet az intézménytípusok új elnevezésére, és azokra a szerteágazó lehetőségekre, amelyeket a szakképző iskolák kínálnak az oda jelentkező diákoknak.